Wij zijn 100% gericht op retail.

Colours of Nature is ontstaan om retailers optimaal te bedienen op het gebied van gerbera’s. Samen met 8 kwekerijen en een centraal georganiseerd distributiecentrum zorgen we ervoor dat iedere schakel van de supply chain zo efficiënt mogelijk is ingericht. Zo laten we onze gerbera’s van kas tot schap floreren. 

Met ons complete assortiment van uiterste kwaliteit, fleuren onze gerbera’s miljoenen boeketten op. De kortste weg vanuit de kas naar een blije consument organiseren, dat is waar wij voor staan. Kortom: goede gerbera’s, korte keten, blije consumenten, zonder zorgen.

Goede gerbera’s, korte keten, blije consumenten, zonder zorgen.

8

Kwekers

300 mln

Gerbera's per jaar

4.998.201

Boeketten

1

Focus; uw bloemenschap

Grote partijen

Onze teelt is grootschalig opgezet zodat we grote uniforme partijen kunnen leveren aan onze klanten. Zo zorgen we voor efficiënte productie en verwerking van retail geschikte rassen.

Great in gerbera is niet voor niets onze lijfspreuk. Onze teelt is grootschalig opgezet om grote uniforme partijen af te leveren bij onze klanten. Geen kleine teeltvakken met tientallen specialties, maar een zorgvuldig geselecteerd retail-assortiment waarop we de teeltomstandigheden in onze elf kwekerijen perfect kunnen afstemmen. Zo zorgen we voor efficiënte productie en verwerking, uniforme partijen van hoge kwaliteit en voldoende beschikbaarheid voor onze klanten.

Stabiel en betrouwbaar

Heldere vaste prijsafspraken, een assortiment met betrouwbare rassen met stabiele kwaliteit en gelijke bloemdiameters. Wij zijn uw stabiele en betrouwbare retailspecialist.

Stabiliteit en betrouwbaarheid zijn de basis van onze organisatie. Zo maken we jaarlijks heldere vaste prijsafspraken met onze klanten. Wij doen niet aan grote prijs schommelingen, teeltexperimenten of limited editions, maar bieden een assortiment waarvan we weten dat de rassen renderen in het retailschap. Door onze grootschalige teelt en strakke sortering, zijn onze gerbera’s van stabiele kwaliteit en gelijke bloemdiameter. 

Logistieke perfectie

Snel en flexibel handelen is onmisbaar. Op ons centrale distributiecentrum worden gerbera’s van 11 kwekerijen op efficiënte wijze verwerkt, gekeurd en klaar gemaakt voor transport. 

Als retailspecialist weten we dat snel en flexibel handelen onmisbaar is. Onze verkoop, planning en distributie zijn centraal georganiseerd om de productie van onze kwekers zo efficiënt mogelijk te verwerken. Op ons centrale distributiepunt worden producten niet alleen gekeurd en klaar gemaakt voor transport, ook beschikken we over onze eigen boeketverwerking. Door onze kennis en ervaring kunnen wij met een minimum aantal handelingen een optimaal, vers product afleveren bij de klant.

Optimaal assortiment

Geen honderden rassen, maar een speciale retail selectie van retail geschikte gerbera’s. Jaarlijks samengesteld met oog voor kwaliteit, houdbaarheid, trends en naar wens van onze klanten. 

Onze assortimentsstrategie maakt ons uniek. Geen honderden rassen, maar juist een selectie die afgestemd is op de wensen van de retailer. Dit vaste assortiment stellen we jaarlijks samen op basis van onze strenge kwaliteitseisen en de wensen van onze klanten. Bij deze selectie nemen we dus niet alleen hun assortimentswensen mee, maar kijken we ook goed naar de stevigheid, houdbaarheid en uniformiteit. Alleen de beste rassen nemen we op in ons assortiment en planten we grote teeltvakken van aan. Hierdoor heeft elke kwekerij de volle aandacht voor twee of drie rassen en zijn we toch in staat om u een breed kleurenpalet gerbera’s aan te bieden. 

Stevige kwaliteit

Door onze strenge kwaliteitscontrole, behaalde certificaten en onafhankelijke keuringen, zijn we in staat om de hoogste kwaliteit gerbera’s in het retail schap aan te bieden. 

Voordat geselecteerde rassen worden opgenomen in ons assortiment, ondergaan zij eerst een strenge kwaliteitscontrole om kwetsbaarheden te beperken. Voldoen ze aan de juiste eisen voor houdbaarheid en stevigheid? Dan start de onderzoeksfase waarin we het proces van kas, tot schap, tot consument volledig nabootsen. Door onze unieke assortimentsstrategie bieden we een geselecteerd aantal gerbera’s aan, hierdoor heeft elke kwekerij zijn focus op twee of drie rassen waarop de teeltomstandigheden volledig afgestemd zijn. Gecombineerd met onze behaalde certificaten en onafhankelijke keuringen, zijn we in staat om gerbera’s van de hoogste kwaliteit in het retail schap aan te bieden. 

Groene gerbera’s

We zetten in op slim middelengebruik om de consument klimaatvriendelijke gerbera’s aan te bieden. Zo gebruiken we geen plastic en beschikken we over alle benodigde certicaten. 

De consument vraagt om een duurzaam product, daarom zetten we fors in op het duurzaam produceren van onze klimaatvriendelijke gerbera’s. Door het optimaal gebruik te maken van de teeltoppervlakte in onze kwekerijen, kunnen we de input van water, energie, middelen en meststoffen fors verlagen. Daarnaast gaan we slim om met onze middelen; zo hergebruiken we water, gebruiken we restproduct-CO2 afkomstig uit industriële bronnen en maken we grotendeels gebruik van biologische gewasbescherming. Ook van energie maken we slim gebruik, we wekken zelf warmte en elektriciteit op met onze warmtekrachtkoppeling en maken daarnaast gebruik van aardwarmte. Wij verpakken onze producten minimaal en gebruiken geen plastic. 

Voor deze duurzaamheidsmaatregelen dragen onze producten alle benodigde certificaten. Ons certificaat MPS-A garandeert transparantie in ons meststof-, gewasbescherming gebruik, energie en afval. MPS-Socially Qualified, GRASP en MPS-GAP tonen aan dat wij een goed sociaal klimaat en arbeidsomstandigheden bieden én dat we met een kwaliteitsmanagementsysteem werken. MPS-Product Proof geeft een duidelijke garantie dat we met de juiste, toegestane gewasbeschermingsmiddelen voor gerbera’s werken. Hier stopt het niet bij; ook op klantniveau hebben wij certificaten, zoals Walmart, Sedex en Chain of Custody (COC).

Logistieke perfectie:

“Onze korte keten is tot in detail afgestemd om de retailer een renderend bloemenschap te bezorgen.”

Samen verder groeien?

Bloemenverkoop in het retailschap is een vak apart, daarom is Colours of Nature erop ingericht om het retailkanaal optimaal te bedienen. Samen met onze acht kwekers én u, gaan we voor het best mogelijke bloemenschap.

© Colours of Nature |  Algemene voorwaarden